22 Verzameling 4 – Gewichtsverdeling bij stilstand

Gewichtsverdeling bij halthouden

En dacht je nu echt dat er iemand geïnteresseerd is in je 15 bladzijden tellende krachten analyse bij verzameling, Dré? En dan begin je nog met gewichtsverdeling in stilstand!

Eén foto zegt meer dan 15 blz theoretische beschouwingen

Oh, ik heb je al begrepen Frits, ik zal mij tot een paar foto’s met lijntjes beperken en een klein woordje uitleg geven.

Hiernaast een heel mooie foto van jou Frits, maar je staat hier zeker niet verzameld, je staat niet gesloten zou de opmerking van iedere jury zijn en daarbij sta je ook achteraan nog niet vierkant. Maar daarover gaat het hier niet, je staat hier echt in je natuurlijk houding, zoals je ook in de stal zou staan.

De voorhand is gemaakt om gewicht te dragen

Door het tekenen van wat lijntjes, zoals hierboven beschreven, kunnen wij afleiden dat je 74% van de belasting op je voorhand hebt. Duidelijk dus dat de voorhand van een paard gemaakt is om ons gewicht te dragen en de achterhand hoofdzakelijk een stuwende functie heeft om tot voortbeweging te komen.

Ja, ja, ik weet wel dat je ook verzameld kan staan en zelfs bewegend kan je dat al goed, maar dat is voor een volgende post.

Wil je meer weten over verzameling, dan lees je best vanaf het eerste artikel, enjoy.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken