18 Moedeloos gevoel, iets anders doen

Moedeloos gevoel, iets anders doen.
Moedeloos gevoel, iets anders doen. Soms is het beter een analyse moment in te bouwen

Doorzetting

Je was gisteren zo laat thuis Dré, ben je misschien je meester tegen gekomen? Uit persoonlijke ervaring weet ik dat je niet gemakkelijk opgeeft als het met een paard niet gaat zoals je wenst.

Kom je even lachen met mij Frits? Wat ik wel weet is dat die merrie mij niet gebeten, gekapt of geslagen heeft. Daarvan ben ik toch al tevreden. En na een vol uur intensief longeren heb ik toch wat voorwaarts-neerwaarts gemerkt. De goede richting heb ik dus gezien en dat is toch het belangrijkste. Ik wens dat schepsel in een onderdanigheidspositie te brengen, zodat ze uiteindelijk begint te luisteren naar wat er van haar wordt verwacht. Voorwaarts-neerwaarts en nageeflijk zijn mijn doelstellingen.

Patronen doorbreken

Het vervolg zullen wij met veel tijd dienen op te lossen, maar dat beest is te mooi om naar de slager te brengen. Bij het werk aan de hand heb ik heel weinig verzet tegen mijn hand bemerkt, dat was voor haar iets totaal nieuws en daarmee kan ik waarschijnlijk haar patronen doorbreken. Ja, patronen doorbreken is hier de opgave, want schijnbaar is dat beest al bewerkt geworden door tal van instructeurs, zonder het vooropgestelde resultaat te bekomen.

Succes hebben

Dat merrietje is dus meestal als overwinnaar uit de strijd gekomen en dat is voor haar een heel grote kracht gevende versterking om te volharden in hetgeen wij niet wensen. Maar maak je niet ongerust Frits, als het geen medisch probleem is, dan heb ik nog een stel zaken in mijn trukendoos zitten waar zelfs jij geen vermoeden van hebt. Ik neem aan dat je dit nog begrijpt, Frits.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken