28 Een piaffe is niet steeds ter plaatse

Een piaffe is niet steeds ter plaatse. Piaffe kan zowel voorwaarts als ter plaatse getraind worden

Spelen met de piaffe

Ik begrijp het niet meer Dré, ik gaf je bij de aanvang een piaffe ter plaatse en met een diep ondergebrachte achterhand, je hebt dat veranderd door vooruit te piafferen en nu ga je mij weer ter plaatste brengen.

Onderbrengen van achterbenen is belangrijk

Geen paniek Frits, ik leg het je wel uit. Door vooruit te piafferen hebben wij je achterbenen minder onder je massa gekregen. Goed dat je zo meewerkte, maar je was wat over ijverig, en met zo een diep ondergebrachte achterhand gaat de beweging toch wat verloren.

Traag en verheven piaffe

Ik wens je draf beweging traag en verheven te krijgen en dus gaan we zoeken om je achterhand minder onder de massa te krijgen door wat voorwaarts te piafferen.

Beugeltret en spanse stap

Om voorwaarts te piafferen dient je achterhand meer te stuwen en dus meer achteruit te plaatsen. Ik neem aan dat je al gemerkt hebt dat ik wat met de beugeltret aan het spelen ben. Juist, hierdoor zullen we je zweefmoment wat langer gaan aanhouden en met wat Spaanse stap erbij, gaan wij ook nog dat knietje wat hoger krijgen.

Steeds jezelf blijven

Neen, ik ga van jou geen Spanjaard maken Frits, je mag zeker jezelf blijven. Mooi toch hoe je voorbeentje nu mooi verticaal onder je massa staat.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken