9 Aandachtpunten bij de piaffe

Diagonalisering
Verticaal voorbeen

Onderbrengen

Twee jaar reeds vraag je mij steeds de achterhand minder onder te brengen in de piaffe Dré, en nu moet ik ze terug meer onderbrengen?

Juist Frits, minder onderbrengen van de achterhand vergemakkelijkt de overgang van piaffe naar passage, en meer onderbrengen maakt het gemakkelijk om je voorhand op te tillen tijdens een levade. Een piaffe gaan we je dus op vele manieren leren lopen. Maar ik geef je wel de tijd om dat uit elkaar te houden, komt goed jongen.

Diagonalisering

Ik heb hier twee piaffe foto’s van jou Frits, kijk je even mee? Op alle foto’s heb je een mooie diagonalisering, dus een duidelijke drafbeweging, een eerste vereiste, want piaffe is toch een draf ter plaatse.

Neusje er uit

Op alle foto’s is je achterhand mooi onder de massa en zijn je achterhand gewrichten mooi ingebogen. Je achterbeen komt duidelijk van de grond en straalt impuls uit. Juist, je neusje zou overal wat meer voor de loodlijn mogen zijn, maar dat vind ik persoonlijk niet erg hoor, en dat is een detail dat we snel kunnen bij werken.

Verticaal voorbeen

Bij de laatste foto staat je ondersteunende voorbeen mooi verticaal en dat is volgens specialisten de perfecte ondersteuning, ook zakt hier de achterhand het meest waardoor er meer oprichting ontstaat. Prettig voor ons beiden dat je deze piaffes met een loshangend teugeltje wil geven.