14 Voorbenen voor de show

Voorbenen voor de show kunnen worden aangeleerd

Showtime

En waarom vertel je niets over mijn voorbenen Dré? Iedereen pronkt toch met dat in de lucht vliegende voorhoefje. De sociale media staan toch vol daarvan, als je die foto’s bekijkt lopen alle vierjarige paarden toch zo? Ben ik hier soms niet goed genoeg?

Maar Frits toch, je hebt een normaal goed voorbeen, beter dan de meeste andere paarden, en ja, je bent geen drafwonder, dat zie ik als je in vrijheid op de wei loopt. Je galoppeert liever dan draven, en daar is niets mis mee hoor. Kijk maar eens naar het fotootje van je voorbeentje op vierjarige leeftijd.

Gecadanceerde draf

Voor we aan de uitgestrekte draf beginnen wou ik eerst dat je gecadanceerde draf als een vierde gang werd gegeven, volledig automatisch en zonder enige interventie. En ja, zover zijn we nu en we kunnen nu met dat voorbeentje gaan werken vanuit een ondergebrachte achterhand en met een lichte aanleuning. Voorbenen voor de show dus. Zo kan ik die draf met mijn oude lichaam ook nog deftig uitzitten. Niet jaloers zijn Frits op je collega’s met een vliegend voorbeen, veelal hebben ze een slepende achterhand en een stijve rug.

Je zal nog verstelt staan hoe we dat voorste knietje in de lucht krijgen. Beetje geduld is belangrijk in het paardrijden, Frits.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken