15 Zelfanalyse, een moeilijke opgave

 Bekijk de evolutie van je zit maar eens over de jaren heen. Zelfanalyse, een moeilijke opgave.

Weinig inspanning doen

Je bent mij hier volledig aan het analyseren Dré, maar ik hoor geen woord over dat ventje dat op mijn elastische rug zit? Verloopt daar alles perfect met jou?

Oei, een moeilijke vraag om op te antwoorden, iets over mijn eigen beleving vertellen Frits?

Je weet wel dat ik mijn uiterste best doe om je zo weinig mogelijk te storen en om zelf zo weinig mogelijk inspanning te moeten leveren op je rug.

Elektrisch been

Daarom heb ik je elektrisch op mijn been en volledig doorlaatbaar gemaakt, resulterend in een verende paardenrug. Hierdoor kan ik op mijn leeftijd (bah, 66 jaar) nog door jou meegenomen worden, zodat ik ‘in’ jou mag zitten, terwijl veel ruiters enkel ‘op’ hun paard kunnen zitten.

Mijn kledij is door het vrouwke gekozen, maar daar heb jij als paard niets aan, en aan antropomorfisme doen wij hier niet mee.

Fysiek ruiter

Ik bemerk dat jij op 5 jaar een mooie atleet geworden bent, maar dat mijn fysiek in die periode er wel wat op achteruit gegaan is.  Zelfanalyse, een moeilijke opgave precies.

Eens je beseft dat je een lichaam hebt, is het beste ervan voorbij. Maar ik blijf mijn eigen turnoefeningen doen om zo laat mogelijk de belemmerende factor voor jou te worden in het ontwikkelen van je paardenloopbaan.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken