9 Aandachtpunten bij de piaffe

Aandachtpunten bij de piaffe zoals onderbrengen, diagonaliseren, neusje eruit, verticaal voorbeen e.a. dienen afzonderlijk getraind te worden
Aandachtpunten bij de piaffe zijn afzonderlijk te trainen.

Onderbrengen

Twee jaar reeds vraag je mij steeds de achterhand minder onder te brengen in de piaffe Dré, en nu moet ik ze terug meer onderbrengen?

Juist Frits, minder onderbrengen van de achterhand vergemakkelijkt de overgang van piaffe naar passage, en meer onderbrengen maakt het gemakkelijk om je voorhand op te tillen tijdens een levade. Een piaffe gaan we je dus op vele manieren leren lopen. Maar ik geef je wel de tijd om dat uit elkaar te houden, komt goed jongen. De diverse aandachtpunten bij de piaffe dienen afzonderlijk getraind te worden.

Diagonalisering

Ik heb hier enkele piaffefoto’s van jou Frits, kijk je even mee? Op alle foto’s heb je een mooie diagonalisering, dus een duidelijke drafbeweging, een eerste vereiste, want piaffe is toch een draf ter plaatse.

Neusje er uit

Op alle foto’s is je achterhand mooi onder de massa en zijn je achterhandgewrichten mooi ingebogen. Je achterbeen komt duidelijk van de grond en straalt impuls uit. Juist, je neusje zou overal wat meer voor de loodlijn mogen zijn, maar dat vind ik persoonlijk niet erg hoor, en dat is een detail dat we snel kunnen bijwerken.

Verticaal voorbeen

Bij de laatste foto staat je ondersteunende voorbeen mooi verticaal en dat is volgens specialisten de perfecte ondersteuning, ook zakt hier de achterhand het meest waardoor er meer oprichting ontstaat. Prettig voor ons beiden dat je deze piaffes met een loshangend teugeltje wil geven.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Educational workshops voor je vereniging

Meer voldoening zoeken