26 Gymnastiseren van het paard

Gymnastiseren van het paard door vele varianten van de piaffe te trainen.

De nek het hoogste punt?

Als je deze foto publiceert Dré, dan gaan er wel veel opmerkingen komen omdat mijn nek niet het hoogste punt is.

Juist, dat je nek het hoogste punt dient te zijn staat wel degelijk in alle handleidingen en reglementen van de dressuursport beschreven.

Niet altijd in de wedstrijdhouding trainen

Ik ben ook niet van plan om iets anders te beweren, maar er dient wel onderscheid gemaakt te worden tussen het rijden van een wedstrijd en het gymnastiseren van ons paard tijdens onze dagelijkse training sessies.

En in ons achtertuintje waar wij aan het trainen zijn, daar gaan wij ons toch niets aantrekken van dat hoogste punt van de hals Frits. Hier moeten wij leren de hals instelling te veranderen van diep naar hoog en omgekeerd, van voor naar achter je loodlijn, van vooruit piafferen naar ter plaatse, en alle mogelijke varianten, …

Gymnastiseren door andere houdingen

Ik wil je niet in een keurslijf dwingen waar je niet meer uit kan, neen je mag geen marionet worden die altijd in een wedstrijdhouding loopt, Frits.

Een paard dient zichzelf te dragen

En als wij de foto nog eens goed bekijken is het toch prachtig om zien hoe we je bovenlijn op een elastische wijze aan het ontwikkelen zijn. Een voorbeeld van een paard dat zichzelf draagt, met een actieve achterhand en een los teugeltje.

Gymnastiseren om alle spiergroepen te trainen

Die mooie hals van jou en je algemene bespiering zijn er gekomen door het turnen van je lichaam en dat is toch wat wij ‘gymnastiseren’ noemen.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Educational workshops voor je vereniging

Meer voldoening zoeken