7 Een ‘happy athlete’ heeft gezweet

Spanningsloos rijden bestaat niet. Om tot prestatie te komen dienen de nodige spanningen opgewekt te worden
De juiste spanningen opbouwen die noodzakelijk zijn voor de gevraagde prestatie

No sweat no glory

En denk je dat ik een ‘happy athlete’ ben Dré? Om ‘athlete’ te worden dien je je geest en lichaam eerst veel te trainen, Frits.

Ik ben geen voetbalfan, maar onlangs zag ik toch een mooie slogan op de muur van een voetbalstadium geschilderd staan: ‘No sweat no glory’. Het schuim staat tussen je achterbenen en het zweet loopt van mijn rug als we aan het trainen zijn, dat is dan toch reeds één zaak die in orde is.

Mooi lichaam

Voor het aanvangen van het trainen heb ik de gewoonte om naar je mooie lichaam te kijken Frits, en ja, als ik je mooie bespiering bekijk dan vind ik je een mooie ‘athleet’. Maar om ‘happy’ athleet te worden is er naast die lichamelijke conditie ook nog een mentale factor die dat bepaalt.

Een athleet levert ook prestaties, en zonder inspanning komt men niet tot prestaties, zonder spanning in je luie geest en lichaam ben je dood. Spanning is een noodzaak om tot de gewenste gedragsverandering te komen, dat beetje meer of minder spanning is afhankelijk van vele factoren.

Spelen met spanning is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse training.

Spanning en prestatie

Bij het inrijden de overbodige spanningen herleiden tot ontspanning om vandaaruit dan, samen, de nodige en juiste spanning op te bouwen die noodzakelijk zijn voor de gevraagde prestatie… Lukt dat, dan is men happy….

Wanneer wij de gewenste prestaties kunnen leveren met de minimale benodigde spanning, wel, dan zijn wij beiden ‘happy athlete’. En dat klinkt altijd wat beter in het Engels dan in onze eigen taal, beetje raar toch.