6 Ponydraf ontwikkelen naar cadans

Ponydraf ontwikkelen naar cadans. Cavalettis kunnen gebruikt worden als hulpmiddel om de draf te ontwikkelen.
Ponydraf ontwikkelen naar cadans. Cavalettis als hulpmiddel om de draf te ontwikkelen.

Geen drafwonder

Vind jij ook dat ik maar een ponydraf heb, Dré? Je moet nu niet depressief worden Frits, maar het is mij zeker bekend dat je geen drafwonder bent. Dat is ook duidelijk te merken wanneer ik je op de weide je vrijheid geef. Je zal nooit spontaan een uitgestrekte draf aanbieden, maar wel je krachtige galop ten toon spreiden. We zullen je sukkeldrafje veranderen in een gecadanceerde draf.

Imponerend gedrag

Juist, paarden laten zich van hun beste kant zien, zoals de mensen dat ook doen. Dit heeft te maken met imponerend gedrag. Op dit filmke van jou is dat niet anders Frits, daarbij kom je juist uit de stal en je bent nog niet opgewarmd.

Op de sociale media kan je natuurlijk veel paarden zien met prachtige drafbewegingen, maar vergeet niet dat deze meestal opgejaagd zijn met de lange zweep en dus in geëxiteerd toestand zijn.

Gecadanceerde draf

Je weet toch dat wij samen al een mooie gecadanceerde draf kunnen geven. Ja, we hebben daar een paar jaar aan gewerkt, maar ik ben toch fier op jou dat je nu reeds zo loopt. Je gecadanceerde draf is momenteel je tweede draf geworden tijdens het rijden.

Kijk maar eens naar het tweede filmke Frits, en je zal overtuigd zijn van jouw dansende draf.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken