14 Voorbenen voor de show

Frits 4 jaar.

Show

En waarom vertel je niets over mijn voorbenen Dré, iedereen pronkt toch met dat in de lucht vliegende voorhoefje. De sociale media staan toch vol daarvan, als je die foto’s bekijkt lopen alle vier jarige paarden lopen toch zo? Ben ik hier soms niet goed genoeg?

Maar Frits toch, je hebt een normaal goed voorbeen, beter dan de meeste andere paarden, en ja, je bent geen draf wonder, dat zie ik als je in vrijheid op de wei loopt. Je galoppeert liever dan draven, en daar is niets mis mee hoor. Kijk maar eens naar het fotootje van je voorbeentje op vierjarige leeftijd.

Gecadanceerde draf

Voor we aan dat uitgestrekte draf beginnen wou ik eerst dat je gecadanceerde draf als een vierde gang werd gegeven, volledig automatisch en zonder enige interventie. En ja, zover zijn we nu en we kunnen nu dat voorbeentje gaan werken vanuit een ondergebrachte achterhand en met een lichte aanleuning. Zo kan ik die draf met mijn oude lichaam ook nog deftig uitzitten. Niet jaloers zijn Frits op je collega’s met een vliegend voorbeen, veelal hebben ze een slepende achterhand en een stijve rug.

Je zal nog verstelt staan hoe we dat voorste knietje in de lucht krijgen. Beetje geduld is belangrijk in het paardrijden, Frits.