12 Stuwende en dragende achterhand

Dragende achterhand
Stuwende achterhand

Belang achterhand

Vertelde je mij niet dat de werking van de achterhand het belangrijkste is Dré?

Ja Frits, dat heb je goed begrepen. Zonder een van de grond komende achterbeen was je niet bij ons terechtgekomen. Als 4 jarige was je nogal een stuwer, maar na een paar jaar hebben we bij jou een dragend achterbeen kunnen ontwikkelen.

Spreidstand

Tijdens de rust pauzes sta je nog graag in spreidstand, maar bereden leid je onder de massa tredende achterhand reeds tot een mooie piaffe. Je weet wel Frits, aan het bevorderen van je draagkracht hebben wij met alle gebruikelijke middelen gesleuteld. Een goede nageeflijkheid en doorlaatbaarheid zijn hiervoor de basis geweest.

Statische arbeid

Natuurlijk hebben wij de gebruikelijke verzamelende zijgangen hiervoor aangewend, maar het werk aan de hand en ook statische arbeid, hebben toch een belangrijke bijdrage gegeven aan het ontwikkelen van je dragende achterhand.

Evolutie

Kijk maar naar de foto’s Frits, bij de eerste was je een 4 jarige puppy en de volgende is drie jaar later in de piaffe. Dit geeft een duidelijk beeld van het ombouwen van stuwkracht naar draagkracht in de achterhand.