3 Gecadanceerde draf en -galop ontwikkelen

Gecadanceerde draf en -galop ontwikkelen. Cadanceren is de amplitude van de beweging veranderen door meer opwaartse stuwkracht.
Gecadanceerde draf en -galop ontwikkelen. Cadanceren is de amplitude van de beweging veranderen.

Gecadanceerde galop moet je ontwikkelen

Nu dat ik de gecadanceerde draf als een automaatje begin te geven Dré, ga je toch niet met hetzelfde beginnen in de galop?

Je hebt van nature uit een goede galop Frits, maar toch gaan we die nog wat trager, ruimer en meer verheven maken. Je zal de eerste weken heel wat galop appuyers, arbeidspirouettes en echte pirouettes te verteren krijgen. Zo zal je nog meer draagkracht op de achterhand ontwikkelen en de fysieke capaciteit krijgen om je galop nog meer gedragen te tonen.

Hard werken loont

Ja, Ik weet dat dit hard werk is voor jou, maar bij deze oefeningen loopt het zweet ook van mijn rug hoor. Dus gedeelde smart halve smart.

Aan je gecadanceerde draf hebben wij reeds een paar jaar gesleuteld Frits, dat vleugje passage toevoegen aan jouw natuurlijke pony draf is echt niet de gemakkelijkste opgave geweest. Maar ondertussen ben ik heel tevreden van je tweede draf, dewelke echt je vierde gang is geworden.

Traag en verheven beweging

Nu dienen wij die traagheid en verhevenheid ook nog mee te nemen in een iets ruimere draf, want dat is toch het punt waarmee je de puntenkraan van de jury’s op de wedstrijden wat verder kan opendraaien. En daarbij wens ik ook dat je mooi nageeflijk blijft, ja, ik zie graag een licht doorhangend teugeltje bij jou.

Sommige jury’s durven de opmerking maken dat je meer aanleuning moet hebben, Frits, maar van zo’n opmerkingen trekken wij ons niets aan.

Meer hippische interesse?

Doorlaatbare dressuurlessen krijgen

Hippische leerboeken lezen

Hippische presentaties voor je vereniging

Meer voldoening zoeken