3 Gecadanceerde draf en -galop ontwikkelen

André Geeroms – Frits in de verzamelde galop

Gecadanceerde galop

Nu dat ik de gecadanseerde draf als een automaatje begin te geven Dré, ga je toch niet met hetzelfde  beginnen in de galop?

Je hebt van nature uit een goede galop Frits, maar toch gaan we die nog wat trager, ruimer  en meer verheven maken. Je zal de eerste weken heel wat galop appuyers, arbeidspirouettes en echte pirouettes te verteren krijgen. Zo zal je nog meer draagkracht op de achterhand ontwikkelen en de fysieke capaciteit krijgen om je galop nog meer gedragen te tonen.

Hard werken

Ja, Ik weet dat dit hard werk is voor jou, maar bij deze oefeningen loop het zweet ook van mijn rug hoor. Dus gedeelde smart halve smart.

Aan je gecadanceerde draf hebben wij reeds een paar jaar gesleuteld Frits, dat vleugje passage toevoegen aan jouw  natuurlijke pony draf is echt niet de gemakkelijste opgave geweest. Maar ondertussen ben ik heel tevreden van je tweede draf, dewelke echt je vierde gang is geworden.

Traag en verheven

Nu dienen wij die traagheid en verhevenheid ook nog mee nemen in een iets ruimere draf, want dat is toch het punt waarmee je de punten kraan van de jury’s op de wedstrijden wat verder kan open draaien. En daarbij wens ik ook dat je mooi nageeflijk blijft, ja, ik zie graag een licht doorhangend teugeltje bij jou.

Sommige jurys durven de opmerking te maken dat je meer aanleuning moeten hebben, Frits, maar van zo’n opmerkingen trekken wij ons niets aan.