23 Verzameling 5 – Stabiel evenwicht

André Geeroms – Frits

Maar ik heb op dat halthouden toch een acht gekregen hoor, Dré.

Dat was het ook waard, Frits, je bent heel mooi en lang blijven stil staan, dat kunnen er maar weinig, maar je stond toch niet ‘gesloten’. Je staat echt in stabiel evenwicht, zoals een afgeknotte kegel die op zijn grote basis staat, kijk maar naar de blauwe kegeltjes die ik op de foto heb gezet.

Maar een verzamelt paard dient in labiel evenwicht te staan, zoals dat tweede afgeknotte kegeltje, hetwelk op zijn kleine basis staat en zich dus in labiel evenwicht bevindt. Als je zo staat en ook zo beweegt, Frits, dan ben je heel wendbaar en kan je snel in alle richtingen bewegen, en dat is ook de bedoeling van verzameling.

Ik heb je eigen kegel op je foto getekend, en je ziet duidelijk een grote basis ZY.

Neen, er is echt niets mis met jou hoor, in een volgende post zal ik je in verzameling tonen, en dat wordt dan wel een kegeltje op zijn kleine basis.