Home Over Ons Boeken Management Trainingen Dressuur
Verwen Arrangement
Hippische Workshops Nieuws Links Contact

Unieke combinatie:

Genieten, Dressuur rijden en kennis vergaren.

Motiverende gedragstraining voor ruiter en paard.

Bewustwording,verrassende oplossingen en plezier.

Gun jezelf en je paard drie dagen verwennerij.

Breng je paard en je tandenborstel mee.

 

Heerlijk drie dagen met je paard genieten en bijleren op de privé dressuurstal van André en Jacqueline Geeroms-Schurkens. Breng je paard en je tandenborstel mee en laat je verwennen!

Domein Wolfsheide biedt jou en je paard een super onderkomen. De groepen zijn beperkt tot 4 personen, die elk hun eigen paard meebrengen.

Op deze manier zal je optimaal kunnen genieten van de geboden leerstof, praktijk en theorie over de belevingswereld van paard en mens, en hoe we dit kunnen gebruiken in de africhting.

Een exclusieve verwennerij voor jezelf en je paard.

Je wordt in stijl ontvangen met een heerlijk glas champagne. Daarna volgen een korte kennismaking met je mederuiters en de bespreking van het programma. De rest van de ochtend wordt besteed aan het ontdekken van de aanwezige combinaties.

Er zal de eerste keer gezamenlijk gereden worden in de piste zodat de instructrice een goede kijk krijgt op het niveau van de afzonderlijke ruiters en de manier waarop zij met hun paard omgaan. Na een heerlijke lunch krijg je dan samen met je paard nog een privé training van 45 minuten. En vergeet niet dat je ook heel veel zal bijleren door het observeren van je mederuiters terwijl je luistert naar de hun gegeven instructies.

Naderhand worden de lessen uitvoerig besproken en op een positieve manier van feedback voorzien.

Je kan alle lessen volgen vanuit een gezellig ingericht chalet en bij mooi weer vanaf de tuinbank naast de piste.

Tegen 18:00u wordt er een warme maaltijd genuttigd samen met André en Jacqueline.

De woensdagavond zal een verassend programma voor je in petto hebben...

Wakker worden door het gefluit van vogeltjes en in staat zijn om in je pyjama je paard goedemorgen te wensen, samen met andere gelijkgezinde dressuurfanaten genieten van een ontbijt dat bij mooi weer op het zonnige terras kan genuttigd worden, en daarna nog eens een hele dag paardenplezier beleven.

Krijg inzicht in thema's zoals conditioneren, shaping, krachtgevende en belemmerende versterkingen, en leer een positief zelfbeeld te creëren voor jezelf en je paard.

Zie hoe een paard graag het gevraagde voor je doet als je de paardentaal beheerst, en de nodige technische kennis op een paardvriendelijke manier aanbiedt. Wij richten ons duidelijk op prestaties onder het zadel en gaan veel verder dan het grondwerk dat vaak aangeboden wordt.

Dagelijks zal je op een motiverende manier kennis maken met een leermethode die ervoor zorgt dat de gevraagde doelstellingen zonder stress en geweld kunnen bereikt worden.

Op verschillende tijdstippen zal theoretisch onderricht deze methode ook onderbouwen en beter begrijpbaar maken.

André en Jacqueline zijn allebei al jaren docenten die verbonden zijn aan Syntra, Lrv en de Vlaamse Trainersschool (Bloso).

Zij doceren de vakken "Psychologie van paard en mens" en "Sportpsychologie en coaching". Tevens zijn zij beiden actief ruiter op Nationaal Niveau. Tenslotte is André in het bezit van het VTS diploma Trainer A, en heeft Jacqueline in Nederland de Orun instructeursopleiding gevolgd.

Naast de zeker boeiende instructie, staan jou en je paard een paar bijzonder gezellige en goed verzorgde dagen te wachten. Hierbij zal vooral ingegaan worden op de bewustwording in het rijden.

Het hoe, waarom en wanneer zal als een rode draad door de instructie lopen en zal een beroep doen op je intelligentie en inlevingsvermogen, en het op een doeltreffende manier met inzicht omgaan met je paard.

De instructie zal je ertoe aanzetten naar nieuwe oplossingen te zoeken en de meest voor de hand liggende manier te ontdekken die werkzaam is voor jou en je paard.

De lekkere maaltijden zullen genuttigd worden in een huiselijke sfeer

Je bedje is gespreid en zal bij aankomst op je staan wachten. Ook de infrarood cabine staat je ter beschikking om na het harde dressuurwerk heerlijk je spieren te relaxen. De zachte handdoeken en lekkere douche gel zullen de verzorging compleet maken.

Ondertussen staat je paard, gestald in prachtige landelijke boxen, naar buiten te kijken. Voor hooi en strooisel wordt gezorgd en ook de mueslimaaltijd zal je trouwe kameraad  goed smaken. (Natuurlijk is het mogelijk je eigen krachtvoer mee te brengen indien je dit verkiest)

Je harnachement kan je keurig opbergen in een mooie zadelkamer, en er is een ruimte voorzien om de paarden af te spuiten.

De dressuurlessen zullen worden gegeven in een zeer rustgevend gelegen piste van 20 bij 60 meter, omgeven door bomen.

 

Na een verkwikkende nachtrust kun je ontbijten in de gezellige tuinkamer of op het zonnige terras. Ook de paarden genieten dan weer van hun maaltijd.

De donderdagmorgen zullen er weer privé lessen gegeven worden.

's Middags zullen we ons amuseren met de paarden op een ontspannen manier. Na het verzorgen van de paarden zal de innerlijke mens verzorgd worden met een lekkere warme maaltijd.

De donderdagavond staat in het teken van de theoretische opleiding en zal gegeven worden door de auteur van het boek "Als fluisteren niet helpt" die je een gevarieerd aanbod zal serveren van de hoogtepunten uit zijn boek; dit natuurlijk vergezeld van een hapje en een drankje "on the house".

 

De opgedane kennis zal vrijdag verwerkt worden in de rijlessen. Je wordt door middel van een leuke opdracht vertrouwd gemaakt met de psychologische basis voor een positief omgaan en werken met paard en mens.  

De rest van de middag wordt gebruikt om de afgelopen dagen te evalueren en de opgedane kennis nog eens te doorlopen. Bij mooi weer zullen we picknicken en brainstormen op de elfenbankjes in het bos. Vrijdagmiddag sluiten we tegen half vier af met een High Tea (of koffie) en gebak.

Zo kan je met goede moed aan je terugreis beginnen en ben je vóór de files met je paard weer thuis.

Dit dressuur verwenarrangement zal beslist een toegevoegde waarde betekenen in de verdere samenwerking met je eigen trainer.

Het verwenarrangement is geschikt voor alle niveaus, maar basiskennis van dressuur is wenselijk.

De minimum leeftijd is 16 jaar.

Voor al wie meer plezier uit zijn paard wil halen door zich in de belevingswereld van het paard te verdiepen.

Leren op een ontspannen manier.