Home Over Ons Boeken Management Trainingen Dressuur
Verwen Arrangement
Hippische Workshops Nieuws Links Contact

« Vorige 1 2 Volgende »

...nu een gevoel alsof ik de hele wereld aan kan....

Via je zoon Philippe heb ik je boek 'als fluisteren niet helpt' in handen gekregen. Ik heb het op twee avonden uitgelezen. Ik heb drie maand terug mijn eerste paard gekocht en ik heb mij voorgenomen het beste uit ons beiden te halen, vandaar dat ik je zoon als lesgever heb gevraagd. We moeten beiden nog veel leren, maar ik zal je waarschijnlijk heel fier maken door te zeggen, dat Philippe duidelijk zijn manier van lesgeven en omgaan met paarden van u heeft overgenomen, maar dat zal je alvast wel weten.Hij heeft ons op korte tijd al enorm veel bijgeleerd, zowel in de omgang met mijn paard als in het zadel, en dat op een manier dat je het beste blijft geven van jezelf. Cordaat maar respectvol. Daar kan ik mij perfect in vinden. En mijn paard ook.

Genoeg daarover, ik dacht dit mailtje te schrijven om je, waarschijnlijk als één van de zovele, te vertellen je boek voor een stuk nog meer duidelijkheid heeft geschept over de psyche van het paard, maar waarom ik vooral blij ben je boek in handen te hebben gekregen is het feit dat het niet enkel zal helpen gemotiveerd te blijven in paardrijden, maar ook als persoon in het dagelijkse leven. Vanaf het hoofdstuk sportpsychologie en coaching kreeg ik zo een positief gevoel, alsof ik de hele wereld aankan. Ik zal zonder twijfel je boek nog meerder keren lezen op verschillende momenten.

Dit is een boek dat ik  niet zomaar in de boekenkast zal leggen naast mijn andere verzameling paardenboeken, maaar een boek die op mijn bureau zal blijven liggen, binnen handbereik.

bron: Mail Kathleen

...hoe de ruiter ( geleider bij honden) zelf op zijn eigen gedrag moet letten...

Ik heb het prachtig boek " Als fluisteren niet meer helpt" in goede orde ontvangen. Hartelijke dank! Dat je mij nog vermeld hebt in je dankwoord daar ben ik je heel erkentelijk voor en eerlijk gezegd het streelt toch wat mijn ego... Woensdag e.k. moet ik hier in Oostende een heelkundige ingreep ondergaan. Van zodra ik goed wakker zal zijn wordt het boek "verplichte lectuur" Heb het ondertussen als eens doorbladerd. Vooral het nieuwe gedeelte over hoe de ruiter ( geleider bij honden) zelf op zijn eigen gedrag moet letten lijkt mij uitermate interessant en innoverend. Toeval wil dat ik nog voor de kersvakantie les heb gegeven aan het eerste jaar hondeninstructeurs in Veurne. In die lessen heb ik zowaar ( naar honden toe dan) dezelfde accenten gelegd. Ik stuur je ter info mijn cursustekst mee in bijlage.Laat eens weten wat je ervan vindt. Toch opmerkelijk dat wij op dezelfde golflengte blijven, niettegenstaande het gebrek aan contact ( door onze drukke bezigheden) de laatste jaren. Tot binnenkort en vele groetjes van ons allemaal hier aan jullie!

bron: Renaud, gebrevetteerd hondeninstructeur-gedragsbegeleider

...toegeven dat ik gisteren echt genoten heb van de les...

Als ik heel eerlijk ben dan moet ik toegeven dat ik gisteren echt genoten heb van de les in de Syntra. Een ware verademing in deze cursus die ik, samen met vele anderen ben gestart om iets bij te leren,...

Vele dingen die ik gisteren heb gehoord proberen wij vandaag op de Poedertoren al in de praktijk te brengen. We hebben een oude boerderij gekocht in Herselt en zijn daar een paardencentrum (pension-training) gestart.   Binnenkort, namelijk op 19 en 20 april geven wij een demo .. wij rijden onze paardjes zonder bit, zonder sporen, zonder zweep .. en kijk het werkt en dat willen we ook laten zien. Alles bij ons gebeurt met de zachte hand en met beloning of zoals u het noemt positieve gedragstraining. 

bron: Rudy

..zodanig geboeid dat ik mij lijfelijk aanwezig voelde...

  Vandaag heb ik de laatste bladzijde van je boek "Als fluisteren niet helpt" omgedraaid.

Het spijt mij ten zeerste dat dit nu reeds het geval is want eigenlijk wou ik nog lang kunnen verder lezen over die intrigerende wisselwerking tussen mens en paard. Ook al ben ik niet actief in de ruitersport; toch hebben meerdere passages uit je boek me zodanig geboeid dat ik me als het ware lijfelijk aanwezig voelde bij sommige interacties. Je duidelijke beschrijving van de combinatie "ruiter - paard"  laat niets meer aan het toeval over. Alles gesteund op  enerzijds een diepgaand inzicht in het paardeninstinct en anderzijds gedragen door de positieve elementen van de menselijke  psyche wist je de beide te vergelijken  en tot harmonie te brengen. Ja, Beste Broerman, ik heb echt genoten van de logische manier waarop je alle aspecten van het "paardrijden" in een chronologische volgorde wist te plaatsen. Ook voor mij als leek bracht elk nieuw hoofdstuk steeds weer  een dosis basisinformatie met zich mee. De voorbeelden uit je eigen ervaring hebben daarbij strek bijgedragen! Als "kers op de taart" vind ik het einde van je boek hoopgevend voor al diegenen die dagelijks met paarden omgaan. Het feit dat je aan je "lezers" nog wil meegeven hoe een "doel" best kan bereikt worden en daarbij niet vergeet te schrijven over de arbeidsvreugde die daarmee gepaard gaat, is voor mij wel een teken van psychologische "know how". Immers, je zult met mij akkoord gaan dat arbeidsvreugde leidt tot geluk en dat laatste is toch wat wij allemaal nastreven.

Verder nog Proficiat voor de mooie editie, de opvallende cover, de mooie tekeningen, de prachtige foto's ..... en nog zovele dingen meer. Ook nog Proficiat aan Jacqueline voor haar uigebreide  zeer interessante psychologische bijdrage

Het was mij een waar genoegen dit alles te hebben gelezen!!!

bron: Mail Staf

.. workshops erg interessant en boeiend verteld!

Ik volg momenteel deze cursus op het Syntra te Sint Niklaas.

Krijg na het krokusverlof m'n 2e les hierover.

Erg interessant en boeiend verteld!
Zou het echt iedereen aanraden!

bron: Forum dressuurstal Bamboubeer
meer info: dressuurstal