Home Over Ons Boeken Management Trainingen Dressuur
Verwen Arrangement
Hippische Workshops Nieuws Links Contact

« Vorige 1 2 Volgende »

... uw ervaringen met eveneens concrete voorbeelden.

Ik heb inderdaad al veel leesgenot gehad aan uw boek. Als recente eigenaar van een eigen paard en pony en nog niet zo ervaren ruiter lijkt het me vooral zaak om van in het begin op een correcte manier om te gaan met het paard. Dat het paard niet "denkt" als de mens, werd me al snel duidelijk door het paard zelf. Daarom lijkt empathie met de manier van reageren en leven van het paard enorm belangrijk om je doelstellingen tezamen te bereiken. Dit werd me al verteld door velen, maar niet iedereen slaagt erin om dit te concretiseren of al zijn ervaringen door te geven. In uw boek slaagt u er alvast wel in om een geheel overzicht te geven van uw ervaringen met eveneens concrete voorbeelden. Ik begin nu aan de "leerprocessen" en kijk uit naar wat ik nog verder kan leren uit uw boek. En het leest bovendien nog vlot en aangenaam, wat altijd mooi is meegenomen. Proficiat met dit prachtige boek !

bron: Fabrice

Goede leuke logisch in elkaar stekende voordracht....


Het was goede leuke logisch in elkaar stekende voordracht. Andre heeft daar talent voor. Hedwig heeft er ook van genoten ( zij is degene met de hele mooie fries ).En jullie hadden er echt veel werk van gemaakt, alles tot in de puntjes verzorgd. Kijk al uit naar volgende week.

bron: Edith

Stuur mij 20 exemplaren voor mijn leerling topruiters, als ze je boek gelezen hebben hoef ik maar de helft meer uit te leggen. Anky van Grunsven

 

Met omgekrulde hoeken kreeg ik het boek van mijn trainer-echtgenoot Sjef Janssen in de handen gedrukt.

Hij had het al van voor naar achter en van achter naar voor bestudeerd.

Toen ikzelf het boek doorgenomen had heb ik de telefoon genomen en 20 exemplaren besteld voor mijn leerlingen.

Als mijn topruiters dit boek gelezen hebben hoef ik ze maar de helft meer uit te leggen.

Niet dat alles nieuw is in het boek maar het is duidelijk gestructureerd en verhelderend.

Zowel de topruiter als de gewone paardenliefhebbers hebben met africhting te maken en kunnen hier veel leren.

De psychologische mechanismen waarop de africhting steunt worden zeer duidelijk toegelicht.

Vertrekkend van de natuurlijke gedragingen van het paard is de motiverende gedragstraining de rode draad door het boek.

Het stopt hier niet bij paarden fluisteren, het gaat hier over training van paard en ruiter.

Training is een gedragverandering teweegbrengen.

Dat een gedragsverandering enkel gegeven wordt om er beter van te worden, en hoe dit proces verloopt, wordt na het lezen van dit boek zeer duidelijk.

Er worden geen truckjes aangebracht maar wel inzichten die in alle omstandigheden kunnen toegepast worden.

Moeilijke begrippen als: antropomorfisme, conditionering, stimulus-respons, etc. ... worden zeer begrijpelijk voorgesteld.

Dit boek leert alle paardenmensen hun paard, maar ook zichzelf kennen.

Zijn eigen gedragingen doorgronden en beheersen is het beginpunt van succes.

Op de clinics die door mij en Sjef wereldwijd gegeven worden, verwijzen wij regelmatig naar citaten en gedachtegangen uit dit boek.

Een boek dat door ieder paardminnend mens zou moeten gelezen worden.

                                                   

 

Anky Van Grunsven.

 

Wereldkampioen 2006 Aken

Olympisch kampioen Beijing 2008, 2004 Sydney en 2000 Atlanta

bron: Anky van Grunsven
meer info: www.anky.nl

.. uw werk verraadt een grote en veelzijdige ervaring...Ernest van Loon

Men is geneigd te zeggen:"alweer een paardenboek" want er zijn er al zoveel en er komen er steeds weer bij. Maar à prima vesta verdient het uwe een prominente plaats in die lange rij paardrijleerboeken, die meestal van een aantal axioma's uitgaan, zo van :"als je dit doet gebeurt er dat"; En dan weinig duidelijkheid geven wat je moet doen als dat niet gebeurt. Uw boek vindt zijn gelijke niet in die lange rij.

Of het zou moeten zijn het boek "ken uw paard" van luitenenant b.d.H. Treffers, dat als standaard werk  in de vorige eeuw een geweldig succes was.

Uw werk verraadt een grote en veelzijdige ervaring in de omgang met het paard en een diepgaande studie van zijn psyche en gedragsnormen gerelateerd aan een humane africhting en de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. De wetenschappelijke woorden zijn duidelijk verklaard.

Het is ookU bekent, dat paardenmensen niet zo'n goede lezers zijn en nog minder goede begrijpers. Men zegt wel eens "uit een boek kan je niets leren". Een goed boek is slechts waardevol voor degene, die het reeds kent, en bevestiging in het boek vindt, dat hij op de goede weg is.

En de jongere generatie instructeurs doet weinig aan zelfstudie en vervolmaking van hun elementaire kennis.Op topniveau zien wij te veel dwangdressuur en techniek, waarmee men blijkbaar toch hoog kan schoren.

De omzet van Uw boek zal het moeten hebben van mond-op-mond reclame en aanbeveling van derden. Als het eenmaal in Nederland uit is zal ik het graag aan mijn relaties aanbevelen.

bron: Ernest van Loon auteur

...dit boek een must moeten zijn in alle rijopleidingsinstituten van de wereld..

Je weet dat mijn boekenkast is gevuld met de beste boeken over klassieke dressuur, echter na het lezen en bestuderen van dat boek treed ik mijn paard Esprite, en uberhaupt alle paarden met nog meer respect tegemoet.

Tijdens het lezen kwam bij mij telkens in gedachten dat dit boek eigenlijk een must zou moeten zijn in het lessenrooster van alle rijopleidingsinstituten van de wereld.

 

bron: Arnold Lotterjonk