Home Over Ons Boeken Management Trainingen Dressuur
Verwen Arrangement
Hippische Workshops Nieuws Links Contact
Vanaf haar vroegste jeugd heeft Jacqueline een fascinatie voor menselijk communicatie. Vooral de vraag waarom mensen verschillend reageren op gebeurtenissen en het ontwikkelen van overtuigingen heeft haar steeds bezig gehouden.

De antwoorden op de meeste van haar vragen heeft ze gevonden door een uitgebreide zelfstudie in een grote verscheidenheid van onderwerpen. Ook heeft Jacqueline vanaf haar jeugd het voordeel gehad te kunnen spreken voor grote groepen.

De grote specialisatie heeft zij echter op gedaan in haar opleiding tot NLP master.
NLP is een verzameling denkmodellen en technieken om binnen een kader van menselijke communicatie systematische interventies uit te voeren met als doel de subjectieve gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen (op hun uitdrukkelijke wens) te wijzigen.

Haar grote empatische vermogen, kennis en graad van toegankelijkheid hebben haar dan ook tot een gewaardeerde co-trainer en coach gemaakt. Jacqueline is vooral zeer bedreven in het uitvoeren van de diverse NLP technieken.

In haar privépraktijk voor gedragsverandering heeft zij reeds vele mensen mogen begeleiden om meer geluk en tevredenheid in hun leven te brengen door hun te helpen een voor hun storend gedrag te veranderen.

Haar stokpaardjes zijn:
  • Cognitieve psychologie, zoals het herkaderen van overtuigingen en het doorbreken van patronen.
  • Diepte psychologie, zoals taalpatronen van Milton Erickson en het werken met metaforen.
  • Gedragspsychologie, zoals het ankeren van stemmingen, systeemdenken, associëren en dissociëren.
Zij gaat ervan uit dat een goede communicator een meester is in het leiden en een meester in het volgen.

Haar andere grote passie is paarden.
Jacqueline was vier jaar toen ze besmet werd met het ongeneeslijke paardenvirus. Vele paarden heeft zij zadelmak gemaakt en opgeleid tot vriendelijke, gehoorzame allround paarden.

Jacqueline behaalde in Nederland het diploma ORUN instructeur, richting dressuur.

Meer dan tien jaar heeft zij les gegeven op diverse Nederlandse manèges en heeft vele kinderen en volwassen begeleidt op hun eerste wankele passen in de rijkunst.

Op dit moment is zij is een gedreven en gewaardeerd docent bij de hippische opleidingen van LRV, Syntra en Bloso, met name in de vakken Sportpsychologie en coaching.

Tevens is zij verantwoordelijk voor de verzorging en het management van de dressuurstal op het domein Wolfsheide. Sinds enkele jaren rijdt zij haar zwarte hengst Tonio, die al sinds veulen in het bezit is van haar echtgenoot André Geeroms en van hem ook de basis opleiding heeft gekregen.

Ondertussen zijn Jacqueline en Tonio opgeklommen tot het niveau Lichte Toer Dressuur.

Met haar Tonio op een vriendelijke correcte manier genieten van de samenwerking tussen mens en paard en zo het hoogst haalbare bereiken, is haar grote wens.

Jacqueline Schurkens
Jacqueline Schurkens
als coach
tijdens knielen
als africhter
in passage